Pansamente antiescara

Se recomanda utilizarea pansamentelor Hydrocoll ( pansament pentru escare cu secretii reduse sau moderate) sau Hydrosorb (pansament pentru escare uscate, fara secretii) respectiv HydroTac (pansament pentru escare cu secretii minime sau plaga fara secretii).Tratament antiescara pansament cu Argint compresa Tenderwet, pansament umed hidrocoloid pentru escare, compresa pentru rani de decubit, ulcer varicos ulcer venos si opareala, tratament plagi picior diabetic, perna sezut epiziotomie.

Cel mai eficient tratament este utilizarea pansamentelor speciale pentru acest tip de rana, asa numitele pansamente moderne care creaza un mediu umed de vindecare. Alegerea pansamentului corespunzator se face in functie de diagnosticarea corecta a stadiului in care se afla rana.

Escarele sunt clasificate in functie de gravitatea simptomelor:
Stadiul I: pielea intacta, inrosita care nu isi modifica culoarea localizata peste o proeminenta osoasa. Zona poate fi dureroasa, ferma, moale, mai calda sau mai rece fata de tesutului adiacent. Microcirculatia nu este, inca, afectata.
Stadiul II: pierderea grosimii partiale a dermului. Arata ca un ulcer superficial lucios sau uscat fara coaja sau zgarieturi.
Stadiul III: abraziuni, piele crapata si afectarea grosimii totale a pielii pana la granita cu tesutul subcutanat, vezicule,marginile ranii sunt bine definite, inconjurate de edem si eritem.
Stadiul IV: rana se extinde spre de tesutul gras subcutanat; ulceratia poate fi neinfectata, necrozata si acoperita cu tesut de granulatie, dar necroza poate afecta tesutul gras si straturile pielii incojuratoare. Baza poate fi acoperita cu necroza.
Stadiul V: prezenta necrozei avansate se extinde spre fascie si muschi; poate afecta incheieturile si oasele, miros neplacut si elimanare abudenta de puroi; in interiorul ranii sunt bucati de tesut negru.

Sunt 69 produse.

Se afiseaza 1-27 din 69 produs(e)

Filtre active